torsdag 19. februar 2015

Erfaring med butikkutstilling

Denne jobbtirsdagen fikk jeg nok en gang holde på med utstilling. Bare at denne gangen fikk jeg assistere en av Palmas eiere, nemlig Palla.
Hun hadde mye å fortelle meg om butikkutstillinger, og kunstuttrykk generelt. Hun mente at man bruker akkurat samme prinsippet som når man setter sammen en annen komposisjon, som et bilde. 
Hun forklarte at øyet alltid faller mot høyre når vi kommer inn i et rom, fordi den høyre hjernedelen styrer kreativiteten.
Da jeg ankom, hadde hun allerede fikset på to utstillingshyller og et bord:

Dette er en av hyllene hun ryddet. Mange aktuelle farger og mønster for 2015.


 
Så fikk jeg ansvaret for en egen hylleseksjon. Hun veiledet meg, og lærte meg blant annet at man ikke skal sette ting oppå boksene. I tillegg lærte hun meg at man burde sette de litt dyrere tingene mer frampå, slik at de kan fange folks oppmerksomhet. Og at man kan sette "plukkting" fremst som lokkemat.

Her er hylla mi! Jeg forsøkte å lage små seksjoner med sin egen stemning, noe Palla ga beskjed om at jeg skulle gjøre. Hun så at jeg forbedret meg stort underveis.


Jeg hadde meget fint førsteinntrykk av Palla, og siden hun besøker alle de 9 Pallabutikkene i måneden, Er jeg glad om jeg får treffe henne igjen, da hun har mye erfaring og nyttig lærdom å fortelle om, Hun har mye å lære fra seg.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar