tirsdag 12. mai 2015

Utplassering tirsdag 28.04 og hele 12.05


28.04
Tirsdag for to uker siden, hadde Ida bestemt at det skulle skje noen endringer i en av seksjonene i butikken. Planen var at hun skulle få inn en sort kontrastvegg, som skulle være en del av et lilla temaområde i butikken. Jeg sier sort vegg, fordi dette var det hun til slutt kom fram til. Vi var innom fargene turkis, og rosa (ikke mitt forslag), men kom fram til at sort var det tryggeste alternativet. 


Som vist på bildet er området preget av noe sort, noe lilla, og diverse farger i små grupperinger. Å få inn litt ekstra sort gjør at området får litt mer tyngde, og fargen kan brukes til å skape mer balanse og helhet i dette tilfellet, hvor det er mye småtteri, og allerede brukt en del sort.

Jeg fikk så i oppdrag å male en plate i en sort matt maling. Jeg brukte rull for å unngå tydelige penselstrøk. Etter to strøk var platen helt sort.


Platen hadde fått sin debut neste dagen etterpå, da malingen hadde tørket. Ida fant et passelig sted i samme område som den lilla vegen. Her ser vi at veggen er en fin kontrast til de varme og kalde tresortene, og tydeliggjør produktene, som her er skjærefjøler. 

12.05

Idag var jeg utplassert hele dagen, noe som testet meg både fysisk og psykisk. Jeg erfarte at flate sko ikke er gunstige fottøy når man jobber lange dager i butikken. Uansett fikk jeg pratet en god del mer med Lena, og lært en del mer om hva hun tenker om forskjellige synspunkter innenfor interiørkomposisjon. I tillegg var jeg med og satte opp en utstilling sammen med henne, som hadde et meget friskt og fargefullt preg.

Dette er utstillingen. Palma hadde fått et hjørne inne på trekanten, som de kunne bruke til hva de måtte ønske. Lena hadde en visjon om å sette opp en fargerik og blikkfangene komposisjon, som fanget øyet, samtidig som at det ikke skulle likne på et av Skeidar sine utstillinger. Dette er noe jeg syns vi fikk fint til, og utstillingen minner lite om konvensjonelle møbelsammensetninger. Det eneste som mangler her er noe i høyden, for å skape høydeforskjeller, slik at utstillingen ikke framstår som tung og lav. Planen var å henge opp en oransje lampe, men dette viste seg å være for vanskelig i følge sentrumssjefen. Problemet var at veggen og taket bak er betongstruktur, og det er ingen foreløpige muligheter for oppheng der. Jeg foreslo å istedet sette opp en litt høy gulvlampe, men det ble lagt veto på forslaget, og det ble bestemt at vi skulle vente å se om det kunne bli mulig å henge opp den oransje taklampen. 

Nytt betongbord:

I tillegg til å holde på med utstillingen, fikk jeg god tid til å studere noen av de nye produktene som er kommet inn. Et av disse produktene var et betongbord fra en svensk produsent som jeg syns var verdt å skrive om.

Som man kan se, er det dette et uttrykk man forventer når man hører ordet: "betongbord". Det slanke og elegant utseendet er noe man sjeldent forbinder med et slikt materiale, noe jeg syns er stilig. Bordet er kategorisert som både et inne og utemøbel, og leverandøren hevder at det kan stå ute hele vinteren uten å miste sitt vakre preg. Det som er litt spesielt er at de også hevder at bordet er vedlikeholdsfritt. Jeg syns dette var litt rart med tanke på at betong ikke er å regne som det. Betong er kjent for å holde på flekker, spesielt av rødvin eller sitrusfrukter, og man må være varsom i forhold til riper. Vedlikeholdfritt eller ikke; bordet er i mine øyne et nytt og kreativt eksempel på behandling av betong, og jeg tror dette kan bli et svært populært design.

bruk av betong:
Betong er et meget robust og pålitelig materiale, som idag brukes i stor grad til bygging av offentlige bygg, som skoler og sykehus. Det at betongen tåler all slags vær, og samtidig er forholdsvis rimelig og tidsmotstandsdyktig, gjør at det egner seg godt til nettopp dette. I senere tid har også populariteten av bruk av betong i den private sektoren økt kraftig. Betong blir nå brukt til å lage benkeplater til kjøkken, møbler, og interiørartikler. Det vil si at produksjonen av betong bare øker "as we speak". Dette kan man si er vel og bra, men betongen har også negative egenskaper. Det er nemlig svært energikonsumerende å produsere sement. Samtidig slipper denne samme produksjonen ut gasser som kan være helseskadelig for mannen i gata. Uansett vil ikke dette bremses ned med det første, ettersom behovet for offentlige bygg, sammen med oppbygging av nye boliger bare går en vei. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar